Κατασκήνωση Αλισσού

Η Χριστιανική Εστία Πατρών διαθέτει κατασκήνωση στον Άνω Αλισσό Ν. Αχαΐας και περιήλθε στην ιδιοκτησία της από δωρεά της «Φιλαγροτικής Εταιρείας», η οποία λειτουργούσε στο χώρο αυτό σχολή με παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, τα οποία συγκέντρωνε από την επαρχία του νομού μας και από άλλους γειτονικούς νομούς.

Η δωρεά της έκτασης (24,980 στρεμ.) πραγματοποιήθηκε με ομόφωνη γνώμη του Δ.Σ. της Φιλαγροτικής Εταιρείας, της οποίας πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Παναγιώτης Πολίτης, παιδίατρος και γραμματέας ο αείδημος Σταμάτης Σκούρας, οδοντίατρος. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του αειμνήστου Διευθυντού της σχολής Αλεξάνδρου Σκούρα, Θεολόγου.

Στη δωρεά συμπεριλαμβάνεται και ο Ι.Ν. του Τιμίου Σταυρού μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο.

Η κατασκήνωση αυτή λειτουργούσε μέχρι το 2007 φιλοξενώντας παιδιά δημοτικού, φοιτήτριες της Χ.Φ.Δ. Πατρών καθώς και διήμερα φιλικών κύκλων και επιστημόνων.

Η κατασκήνωση σήμερα

Ο καταστρεπτικός σεισμός της Πάτρας το 2008 (6,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ στις 9 Ιουνίου) προξένησε μεγάλες καταστροφές στα κτίρια της κατασκήνωσης και σταμάτησε έκτοτε τη λειτουργία της.

Αν και η ανακαίνισή της ξεκίνησε λίγους μήνες αργότερα, οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών έχουν σταματήσει και πάλι λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων και γενικότερης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας.

Ευχή και προσευχή μας η κατασκήνωση να λειτουργήσει και πάλι και σύντομα!

Η κατασκήνωση "ΑΓΚΥΡΑ"

Η κατασκήνωση ΑΓΚΥΡΑ (ανήκει στη ΓΕΧΑ Πατρών) φιλοξενεί όλο το καλοκαίρι σε ξεχωριστές περιόδους όλα τα παιδιά που δεν θέλουν να χάσουν την εμπειρία της κατασκήνωσης.

http://kataskinosi-agkyra.blogspot.com

Περισσότερες πληροφορίες στο blog της ΑΓΚΥΡΑΣ