Νεα - Ανακοινωσεις

Ομιλια στις 22.4.2018

Αναστασιμη επισκεψη αγαπης!

Χριστός Ανέστη!

 

Πραγματοποιήσαμε κι εφέτος -με τη βοήθεια του Θεού- την καθιερωμένη επίσκεψή μας ανήμερα το Πάσχα στους πονεμένους αδελφούς μας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η Βοήθεια”.

 

Μια συνεργασία-ευλογία θα λέγαμε καλύτερα- του τομέα μας με τον τομέα της Προνοίας και των Χαρούμενων Αγωνιστριών. Η χαρά και η συγκίνηση ήταν συνυφασμένες τόσο στις καρδιές των ασθενών, όσο και στις δικές μας!

Αγκυρα Κατασκηνωτικες Περιοδοι 2018

Ο Μητροπολιτης Πατρων κ. κ. Χρυσοστομος στην Μ.Φ.Η. "Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ"


Την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ», επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών
 κ.κ. Χρυσόστομος για να δώσει τις πατρικές ευχές και την ευλογία του στους τροφίμους και το προσωπικό του Ιδρύματος με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.


Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Διευθυντής
 κ. Αναστάσιος Κωστόπουλος και η Υποδιευθύντρια κ. Ευαγγελία Μαυρομμάτη.


Καλωσορίζοντας τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, ο Διευθυντής του Ιδρύματος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την συνεχιζόμενη ποιμαντική στήριξή Του προς την «Αγία Σκέπη», καθώς και για την προσφορά του Πασχαλινού γεύματος προς τους τροφίμους του Ευγηρείου...

Ο Μητροπολίτης, τέλος, αφιέρωσε αρκετό χρόνο συζητώντας εγκάρδια στο σαλόνι με τους τρόφιμους και κατόπιν επισκέφθηκε στα δωμάτιά τους όσους δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Πατριαρχης ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε' – Ο Πατριαρχης της θυσιας

Στον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε', τον Πατριάρχη της θυσίας ήταν αφιερωμένο το φετινό θεατρικό έργο που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών στο κοινό της πόλεως των Πατρών, του Αιγίου, του Πύργου και της Λευκάδας με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο Πατριάρχης Γρηγόριος αντιμετώπισε με σπάνια σύνεση και παραδειγματικό ηρωισμό το ξέσπασμα της επαναστάσεως στην Μολδοβλαχία αλλά και στην Πελοπόννησο και παρέμεινε κοντά στο ποίμνιό του γευόμενος πρώτος αυτός τα μαρτύρια και το σταυρό.

Την εκδήλωση προλόγισε ο θεολόγος κ. Δημ. Κεχαγιάς ενώ το επισφράγισμα έκανε ο σεβ. π. Σωτήριος Τσάφος, Αρχ. της Ι. Μητροπόλεως Πατρών. Η χορωδία των φοιτητριών υπό την καθοδήγηση της κας Ρεγγ. Αραβαντινού επιμελήθηκε τα επίκαιρα τραγούδια ενώ παραδοσιακούς χορούς χόρεψαν και οι φοιτητές της Χ.Φ.Δ. Πατρών.

Εκδρομη στη Χιο για τους φοιτητες στην Χ.Φ.Δ. (12-16 Απριλιου 2018)

Ο Πατριαρχης της οδυνης

Μεσα στό Φως της αγνης χαρας 2018

Μέσα στό Φῶς τῆς ἁγνῆς χαρᾶς μ’ ἒβαλες νά ζῶ, Χριστέ μου!

Κι εἶναι χίλιες δυό χαρές πού μέ περιμένουν ...


Τήν Κυριακή τῶν Ἀπόκρεω τό πρωί 260 μαθήτριες ἢρθαμε στή Γιορτή Χαρᾶς !... Τί νά πρωτοθυμηθεῖ κανείς;

Τή Φίνη, τό ἀτρόμητο δελφίνι, πού μᾶς καλωσόρισε καί μᾶς τράβηξε σέ ἀτελείωτα παιχνίδια στά γαλανά νερά;...

Τήν καλοσύνη τῶν δυτῶν, πού μᾶς δάνεισαν τή στολή τους γιά νά πλησιάσουμε τ’ ἀπομεινάρια τοῦ ναυαγίου καί νά τά φέρουμε στή στεριά;...

Ποιά μας μπορεῖ νά ξεχάσει τήν συμμετοχή της στήν «Πριγκιπική Περιπέτεια», τό χαμόγελο στά χείλη τῆς Μαργαριταρένιας καί τῆς Κοραλένιας;...

Ἀγωνιστήκαμε νά κερδίσουμε καί μιά θέση γιά ταξίδι μέ ὑποβρύχιο, ἀλλά γιά τίς περισσότερες ... ἂπιαστο ὂνειρο!...

Στήν ἂσκηση ἑτοιμότητας τά «Χαρούμενα Ναυτάκια» πήραμε ἂ ρ ι σ τ α ! Τί γρηγοράδα ἦταν αὐτή... Τί συντονισμός... Τί ἱκανότητες πρωτόγνωρες καί θαυμαστές...

Στό τέλος συγκεντρωθήκαμε στό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου.

Μαζί μας μέ τήν προβολή ἦρθε καί ἡ νεομάρτυρας ἁγία Ἀκυλίνα. Ἡ ζωή της μᾶς σαγήνευσε... Ὁ διάλογος τῆς Ἀκυλίνας καί τῆς πιστῆς μητέρας της ἠχοῦν ἀκόμα στ’ αὐτιά μας:

  • Πρόσεχε , παιδί μου ! Μήν ἀρνηθεῖς ποτέ καί γιά τίποτα τόν Χριστό !

  • Τό Θησαυρό πού μοῦ ’δωσες , μητέρα, μεῖνε ἣσυχη πιστά θά Τόν φυλάξω! ...


Τά τραγούδια, τά πολλά παιχνίδια, ἡ ὡραία προβολή γέμισαν τήν ψυχή μας...

Φύγαμε μέ τήν μεγάλη ἀπόφαση

γερά νά κρατήσουμε τό διαμάντι τῆς Πίστης ! ...

Ὃλες μαζί φωνάξαμε :

Πιστεύω στόν Χριστό !

Τήν Πίστη μου τώρα καί πάντα γερά θά τήν κρατῶ !


Καί τοῦ χρόνου !!! ...

Συλλαλητηριο

Ιερα Πανηγυρις

Tο πρωτο Μεγαλο Ἀποδειπνο της Αγιας Μεγαλης Τεσσαρακοστης

Τό πρῶτο Μεγάλο Ἀπόδειπνο τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς ἐτελέσθη τήν Καθαρά Δευτέρα, 19.2.2018, στό Ἱερό Παρεκκλήσιο τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου στήν Χριστιανική Ἑστία Πατρῶν, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ὁ Σεβασμιώτατος στό κήρυγμά του ἀνεφέρθη στό στάδιο τῶν πνευματικῶν ἀγωνισμάτων τῆς ἁγίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς καί στά πνευματικά ἐφόδια τά ὁποία μᾶς δίδει ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία, προκειμένου νά φθάσωμε στό τέρμα αὐτῆς τῆς πορείας, πού εἶναι ἡ συνάντησή μας μέ τόν Ἐσταυρωμένο καί Ἀναστάντα Κύριό μας.

Εὐχήθηκε δέ σέ ὅλους Καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή καί κάθε εὐλογία καί ἐνίσχυση στό πνευματικό στάδιο παρά Κυρίου.

Εκδρομη στην ορεινη Αρκαδια

125 μαθητές γυμνασίου και λυκείου μαζί με τους 15 ομαδάρχες τους βρέθηκαν το Σάββατο 10.2.18 στην ορεινή Αρκαδία.

 

Η χειμερινή εκδρομή τους ξεκίνησε με μια πρώτη στάση στον φιλόξενο Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Ψαθοπύργου όπου έγινε η πρωινή προσευχή και το αγιογραφικό ανάγνωσμα. Ακολούθησε το πρωινό.

 

Δεύτερη στάση ήταν στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Επειδή το χιόνι δεν ήταν πυκνό, δεν υπήρχαν σκιέρ κι έτσι απολαύσαμε μόνοι μας το χιονοπόλεμο, τα έλκηθρα και την ανάβαση στο χιονισμένο βουνό.

 

Το μεσημεράκι φάγαμε σε ένα εστιατόριο της Βυτίνας εξαιρετικά μαγειρεμένα φαγητά και περιηγηθήκαμε το κέντρο του γραφικού αυτού χωριού της Αρκαδίας με τα πέτρινα σοκάκια και τις φυσικές ομορφιές.

 

Τελευταία στάση ήταν η Ι. Μ. Φανερωμένης στο Χιλιομόδι Κορινθίας όπου προσκυνήσαμε την εικόνα της Παναγίας εναποθέτοντας εκεί τα αιτήματά μας.

 

Και του χρόνου!

Ανακοινωση

Την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στη Χριστιανική Εστία Πατρών και στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Μιαούλη 57) θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Γιορτη Χαρας 2018 (για μαθητες και μαθητριες δημοτικου σχολειου)

Συμμετοχη στο Συλλαλητηριο των Αθηνων για τη Μακεδονια (4.2.18)

33ο Παιδαγωγικο Συνεδριο - Δελτιο Τυπου

Ο Τομέας Επιστημόνων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών διοργάνωσε και φέτος το Παιδαγωγικό του Συνέδριο (33ο) με θέμα: «Η συμβολὴ της φυσικής οικογένειας στην ισόρροπη ψυχοσωματικὴ ανάπτυξη των παιδιών». Αφορμή για την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος στάθηκε το γεγονός της ευρείας τον τελευταίο καιρό διαδόσεως απόψεων γύρω από το θέμα εναλλακτικών μορφών (δήθεν) οικογένειας, διαστροφικού χαρακτήρος, που αποτελούνται από συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών, τα οποία μάλιστα απαιτούν να έχουν το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών και ανατροφής τους. Στις αξιώσεις αυτὲς το Συνέδριο αντιτάχθηκε με τρεις εισηγήσεις, τις οποίες πραγματοποίησαν έγκριτοι ομιλητές.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με τον αγιασμό που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, περιέγραψε την δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικογένεια και έθεσε προβληματισμούς και ερωτήματα.

Τους συνέδρους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας Πατρών κ. Γ. Καραγεωργόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε τον κ. Άγγελο Αντωνέλλη να προεδρεύσει των εργασιών του Συνεδρίου.

Η πρώτη εισήγηση είχε θέμα «Ο ρόλος των γονεϊκών προτύπων στην ανάπτυξη των παιδιών» και αναπτύχθηκε από την κ. Αναστασία Μπέκα, Παιδοψυχίατρο, Συν­τονίστρια Διευθύντρια Ψυχιατρικού Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης. Η κ. Μπέκα απέδειξε με την εμπεριστατωμένη εισήγησή της πως απουσία του ενός από τα δύο γονεϊκὰ φύλα – όταν αυτή δεν οφείλεται σε χηρεία – αποτελεί για τα παιδιά τραυματικό γεγονός και ψυχική αναπηρία, που τα ακολουθεί στη μετέπειτα ζωή τους, καθότι και το πατρικό και το μητρικό πρότυπο είναι αναγκαιότατο και αναντικατάστατο στην ανάπτυξη των παιδιών, λειτουργούν δα τα δύο πρότυπα συμπληρωματικά μεταξύ τους.

Η δεύτερη εισήγηση πραγματοποιήθηκε από την κ. Άννα – Μαρία Σιδηροπούλου – Λούλη, φιλόλογο Καθηγήτρια Μ.Ε., με θέμα: «Η αντιμετώπιση απὸ την οικογένεια των αρνητικών επιδράσεων του περιβάλλοντος στα παιδιά». Η εισηγήτρια αρχικά υπέδειξε τις συνήθεις αρνητικὲς επιδράσεις που δέχονται τα παιδιά από το περιβάλλον, στο οποίο κινούνται, και κατόπιν επικεντρώθηκε στους τρόπους με τους οποίους οι γονείς θα αναζητήσουν την προστασία, θωράκιση, αλλά και αντιμετώπιση των αρνητικών αυτών επιδράσεων στα παιδιά τους.

Τρίτος  εισηγητής ήταν ο κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, ομ. Καθηγητής Νευρολογίας, πρ. διευθυντής Α΄ Νευρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. Θέμα του: «Οι αρμονικὲς συζυγικὲς σχέσεις ως προϋπόθεση ισόρροπης ψυχοπνευματικής ανάπτυξης στα παιδιά». Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι όταν οι γονείς συνδέουν και συνυφαίνουν αρμονικά τη ζωή τους, δημιουργούν κοινό άξονα, γύρω από τον οποίο περιελίσσεται η όλη ζωή της οικογένειας και αναπτύσσεται η προσωπικότητα των παιδιών τους. Η οικογενειακή αρμονία η οποία θα συντεθεί επάνω στην κατά Χριστὸν παιδεία, αποτελεί τον βασικό συντελεστή της υγιούς ψυχοπνευματικής αναπτύξεως των παιδιών.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ανδ. Κατσανιώτης, ο πολιτευτής Δρ. εγκληματολογίας κ. Αγ. Τσιγκρής, ο σχολικός σύμβουλος των Καθηγητών Πληροφορικής κ. Μπίρμπας Θεοδ., η σχολική σύμβουλος κ. Χαρά Βοϊνέσκου, και πλήθος στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων ενώ το συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ρ/Σ της Ι. Μητροπόλεως Πατρών και μαγνητοσκοπήθηκε για το τηλεοπτικό κανάλι ΛΥΧΝΟΣ.

Ευελπιστούμε ότι τα μηνύματα που πήραν οι σύνεδροι από το εν λόγῳ Παιδαγωγικό Συνέδριο θα σταθούν ανασχετικὸς φραγμός στη λυσσαλέα προσπάθεια αποδομήσεως όλων των παραδοσιακών α­ξιών που επιχειρείται τελευταία στην πατρίδα μας.


 

 

 

 

 

 

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ

§  Ἡ οἰκογένεια νοεῖται μόνο στόν φυσικό της χαρακτήρα, μέ τόν πατέρα, τή μητέρα καί τά παιδιά. Κάθε ἄλλη τεχνητή ἐναλλακτική μορφή μόνο συμβατικά μπορεῖ νά φέρει τό ὄνομα τῆς οἰκογένειας, χωρίς νά εἶναι καί στήν οὐσία. Συμβιώσεις ὁμόφυλων ζευγαριῶν διαστρέφουν καί καταστρέφουν τήν ἔννοια τῆς οἰκογένειας.

§  Ἡ οἰκογένεια ἀποτελεῖ τό πρότυπο τῆς γνήσιας κοινωνικῆς ἐκφράσεως, καθόσον ἐπικρατεῖ ἐντός αὐτῆς ἡ ἀληθινή ἔκφανση τῆς προσωπικότητος καί τῶν χαρακτηρολογικῶν στοιχείων τῶν μελῶν της. Οἱ γονεῖς διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο στή διαμόρφωση τοῦ λειτουργικοῦ περιγράμμα- τος τῆς οἰκογένειας. Ὅταν συνδέουν καί συνυφαίνουν ἁρμονικά μεταξύ τους τή ζωή, δημιουργοῦν κοινό ἄξονα, γύρω ἀπό τόν ὁποῖο περιελίσσεται ἡ ὅλη οἰκογενειακή ζωή καί ἀναπτύσσεται ὁμαλά ἡ προσωπικότητα τῶν παιδιῶν τους.

§  Ἀπουσία τοῦ ἑνός ἀπό τά δύο γονεϊκά φύλα – ὅταν αὐτή δέν ὀφείλεται σέ χηρεία – ἀποτελεῖ γιά τά παιδιά τραυματικό γεγονός καί ψυχική ἀναπηρία, πού τά ἀκολουθεῖ στή μετέπειτα ζωή τους, καθότι καί τό πατρικό καί τό μητρικό πρότυπο εἶναι ἀναγκαιότατο καί ἀναντικαστάστατο στήν ἀνά- πτυξη τῶν παιδιῶν, λειτουργοῦν δέ τά δύο πρότυπα συμπληρωματικά μεταξύ τους.

§  Ἡ μητέρα μέ τόν γυναικεῖο της χαρακτήρα καί τόν συναισθηματικό μητρικό ρόλο προσφέρει τό πρότυπο γιά ταύτιση στήν κόρη, ἀλλά καί περιορίζει τήν ὑπερβολική ἐκδήλωση ἀρρενωπῶν ἐπιθε- τικῶν συμπεριφορῶν στό ἀγόρι. Ὁ πατέρας προσφέρει τό ἀνδρικό πρότυπο στά παιδιά του καί τά βοηθεῖ στήν ἐπαφή τους μέ τόν πραγματικό ἔξω κόσμο, ρυθμίζοντας τίς ἔντονες συναισθηματικές τους ἐνορμήσεις καί διαγράφοντας τά πλαίσια τῶν κοινωνικῶν τους σχέσεων.

§  Ἱερή ὑποχρέωση τῶν γονέων εἶναι νά διαπαιδαγωγοῦν τά παιδιά τους «ἐν παιδείᾳ καί νουθεσίᾳ Κυρίου» καί νά τά προστατεύουν ἀπό τίς ἀρνητικές ἐπιδράσεις τοῦ ὑλιστικοῦ καί εὐδαιμονιστικοῦ κοινωνικοῦ περιβάλλοντος μέ τίς ποικίλες προκλήσεις, μέσα στό ὁποῖο ζοῦν καί κινοῦνται. Αὐτό θά ἐπιτευχθεῖ μέ τή δημιουργία οἰκογενειακοῦ περιβάλλοντος στοργῆς καί ἀποδοχῆς. Ὁ γόνιμος διάλογος μέ τά παιδιά τους γύρω ἀπό τά ζητήματα πού τούς ἀφοροῦν, τό παράδειγμά τους καί κυρίως ἡ προσευχή γι᾿ αὐτά θά σταθοῦν ὁ δυνατός θώρακας τῆς ὑπάρξεώς τους, πάνω στόν ὁποῖο θά συντριβοῦν οἱ ἐπικίνδυνες ἐπιρροές τοῦ κόσμου.

§  Ἀγάπη καί ταπείνωση μεταξύ τῶν γονέων, συστηματική προετοιμασία πρίν ἀπό τόν γάμο γιά τόν γάμο, θεμελίωση τῆς οἰκογενειακῆς τους ζωῆς ἐπάνω στή ζωή καί τά μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας, συνιστοῦν ἐχέγγυα γιά μιά ὑγιή πνευματικά οἰκογένεια, ἡ ὁποία μόνον ἔτσι καί κατεξοχήν ἔτσι συμ- βάλλει στήν ἰσόρροπη ψυχοσωματική ἀνάπτυξη τῶν παιδιῶν.

Συλλαλητηριο

33ο Παιδαγωγικο Συνεδριο

  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΡΩΝ

  ΜΙΑΟΥΛΗ 57 – ΠΑΤΡΑ 26222

  ΤΗΛ: 2610.323728 κιν. 6944737642

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 33ου ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  3/2/2018

17.00: ΑΓΙΑΣΜΟΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΧΡ.ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

17.30: ΕΙΣΗΓΗΣΗ:  Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ    

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΕΚΑ  ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ  ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ  ΤΜΗΜΑΤΟΣ   ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ-- Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10: ΕΙΣΗΓΗΣΗ:  Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ  ΤΟΥ

            ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: κ.ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΟΥΛΗ  ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΓΗΤΡΙΑ Μ.Ε.

18.50: ΣΥΖΗΤΗΣΗ

19.10: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 

 

19.30: ΕΙΣΗΓΗΣΗ:  ΟΙ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΖΥΓΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ  ΙΣΟΡΡΟΠΗΣ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ     

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΣΤΑΥΡΟΣ  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ,   ΟΜ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΊΑΣ ΠΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α

ΝΕΥΡΟΛ. ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΠΘ

20.10: ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: α. Στούς ἐνδιαφερομένους δίδεται βεβαίωση παρακολουθήσεως τοῦ Συνεδρίου.

 β. Κατά τή διάρκεια τοῦ Συνεδρίου παρέχεται δυνατότητα γιά τή φύλαξη μικρῶν παιδιῶν.

Ολοι μαζι, ολοι στην Αθηνα

Ομιλια στις 28.01.2018

Δειπνο Μητροπολιτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστομου με φοιτητες

Με τους φοιτητές που φιλοξενούνται στο φοιτητικό οικοτροφείο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών δείπνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή 15 Ιανουαρίου κατόπιν προσκλήσεως του κ. Δ. Κεχαγιά, διευθυντή του οικοτροφείου.

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει ουσιαστικά με τους φοιτητές, να δώσει πατρικές συμβουλές, να λύσει απορίες, να αστειευτεί με τον δικό του πάντα απλό και άμεσο τρόπο.

Οι φοιτητές ανταπέδωσαν ψάλλοντας ύμνους και τραγούδια καθώς και κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στο κλείσιμο της όμορφης αυτής βραδιάς ο εκπρόσωπος του Συλλόγου της Χριστιανικής Εστίας και επί πολλά χρόνια διατελέσας διευθυντής κ. Αναστάσιος Κωστόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή της επίσκεψης στο οικοτροφείο, υπενθύμισε στον σεβαστό πατέρα την οικειότητα που αισθάνονται όλα τα μέλη της Χριστιανικής Εστίας απέναντί του και το ότι ο χώρος αυτός είναι το σπίτι του που είναι πάντοτε ανοιχτό να τον υποδεχτεί.