Νεα - Ανακοινωσεις

Η εκδρομη των φοιτητων της Χ.Φ.Δ. Πατρων

Μεγαλο αποδειπνο στην Κατακομβη

Η φετινη θεατρικη παρασταση παρουσιαστηκε στον Πυργο

Στην ζωή, τον αγώνα και την θυσία δύο μεγάλων Ηρώων του 1821, του Αθανασίου Διάκου και του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα, ήταν αφιερωμένη η φετινή θεατρική δημιουργία που παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του «Μεγάλου Βασιλείου» Πύργου οι φοιτητές της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.

Η παράσταση παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαρτίου 2016, με την παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, πολλών ιερωμένων και εκατοντάδων πολιτών, με τους φοιτητές της «Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως» να δίνουν για μία ακόμη χρονιά τον καλύτερο εαυτό τους για να προβάλουν πτυχές του εθνικού έργου των Ηρώων της Ρούμελης. Οι δύο αυτοί Ήρωες πρωταγωνίστησαν στον Αγώνα στην περιοχή Φωκίδος και Δυτικής Στερεάς την άνοιξη του 1821, όταν ξέσπασε η Επανάσταση, και βρήκαν ηρωικό τέλος στην περιοχή της Αλαμάνας.

Μέσα σε ανάλογα σκηνικά και με κοστούμια εποχής οι πρωταγωνιστές του έργου μετέφεραν το διαχρονικό μήνυμα της μάχης της Αλαμάνας και την προσφορά του Ορθοδόξου Κλήρου στον ξεσηκωμό του Γένους. Την εκδήλωση πλαισίωσε xορωδία μαθητριών του «Μεγάλου Βασιλείου» Πύργου υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Χρυσούλας Καραλή, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός που ζήτησε από όλους να αντλούν τα υψηλά διδάγματα τέτοιων έργων που προβάλλουν τα μεγάλα Ιδανικά του Ελληνικού Έθνους.

Ο εορτασμος της εθνικης επετειου του 1821 στην Χριστ. Εστια Πατρων

Στην εθνική εορτή για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του 1821 που οργάνωσε και φέτος η Χριστ. Εστία Πατρών, παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο "Όντας χουμήξαν οι αετοί - Σαλώνων Ησαΐας και Αθανάσιος Διάκος". Οι φοιτητές της Χ.Φ.Δ. Πατρών προέβαλαν ηρωικές στιγμές από την ζωή των δύο αυτών γενναίων ανδρών ενώ οι φοιτήτριες της Χ.Φ.Δ. πλαισίωσαν τη γιορτή με υπέροχα πατριωτικά τραγούδια.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο θεολόγος κ. Δημήτριος Κεχαγιάς παρουσιάζοντας λίγα βιογραφικά στοιχεία των ηρώων ενώ στο κλείσιμο της α' παράστασης ο αρχιμ. π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης τόνισε τη σημασία της επετείου ειδικά στις ημέρες μας και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές.
Στην β΄παράσταση ο αρχ. π. Σωτήριος Τσάφος υποδέχτηκε και προσφώνησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟ που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του. Στο τέλος, ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε λόγια θερμά και πατριωτικά στο πολυπληθές ακροατήριο.
Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τη Θράκη!